BAF se!

Leden a únor už jsou za námi a filmový festival BAF jede naplno. Ještě před rokem to všechno přitom byl jenom sen, nápad, velké přání. Mám obrovskou radost z toho, co jsme do Bílovce dokázali přinést, a jaké jsou ohlasy. Uskutečnili jsme už celou řadu workshopů a seminářů – od psaní scénáře až po workshop Od videa k filmu před několika dny. Velkou radost mám i z workshopů pro děti. Ještě v prosinci jsme zrealizovali tři workshopy pro žáky 7. a 8. tříd ve spolupráci se Střední školou uměleckých řemesel v Ostravě. A loni i letos přímo na základních školách vede workshopy o natáčení mobilním telefonem lektorka Eliška Gráfik. Plus nás toho ještě velká spousta čeká – studenti se mohou těšit třeba na herecký workshop nebo besedu s mladou filmařkou Viktorií Pražákovou. A nezapomínáme ani na dospělé, pro které je 23.3.2024 nachystaný workshop o základech animace.

Filmový festival je ale samozřejmě o filmech, a my ty nejlepší z přihlášených oceníme během slavnostního festivalového dne v sobotu 22.6.2024. Již nyní je možné posílat soutěžní snímky, kterých zatím přišlo 11. Velmi mě těší, že si festival postupně získává své jméno i mimo Bílovec. Přihlášený je tak snímek od francouzských tvůrců (a neptejte se mne, jak se dozvěděli o festivalu BAF v Bílovci 😊) a přišel i snímek ze Slovenska nebo od studentů z Brna a Olomouce. Připomenu, že soutěžní díla je možné posílat do konce dubna a kromě filmových kategorií je otevřena také výtvarná kategorie filmového plakátu a filmové klapky.

A na závěr prozradím, že vítězové kategorií získají filmovou klapku malovanou výtvarníky z Bílovce i okolí. Výstavu těchto klapek bude možné shlédnout během června na bíloveckém zámku a už se na ni opravdu těším. Tak neváhejte, nebojte se, přihlaste svá díla do soutěže a BAF-te se s námi.

Jan Halász, ředitel festivalu

Přejít nahoru